Over ons

Over ons


Wie zijn de mensen achter Langs de Melkweg? Je leest het hier.

Sjoerd Hofstee

Sjoerd Hofstee

Sjoerd Hofstee zijn hart ligt bij de agrarische sector; zijn talent ligt bij het organiseren en inspireren. Bij Langs de Melkweg is hij de drijvende kracht achter de uitgeverijtak van eigen magazines en de jaarlijkse studiereizen.

Sjoerd zijn wortels liggen in de melkveehouderij, zijn vakkennis is groot. Als geen ander kan hij in de huid van de lezer kruipen, omdat hij precies weet wat hen beweegt en bezig houdt. Als Sjoerd schrijft, neemt hij de lezer bij de hand en leidt hem naar de waarheid. Hij lichtte in zijn carrière al diverse stenen, die andere journalisten uit gemakzucht of angst voorbij liepen.

Sjoerd houdt van het gedegen voeren van een discussie. In zijn rol als discussieleider schroomt hij niet om man en paard te noemen. Scherpheid in het debat is door zijn vraagstelling gegarandeerd.

Na de havo en enkele agrarische opleidingen trad hij in 2000 toe tot de vennootschap onder firma ‘Melkveebedrijf Hofstee’. In 2005 koos hij voor een andere toekomstrichting. Hij volgde de fulltime HBO-opleiding International Business and Management Studies (IBMS) en rondde deze versneld af. Nog altijd reist hij met regelmaat naar het buitenland. Zijn netwerk is breed en internationaal; mede door de bestuursfunctie binnen de International Federation of Agricultural Journalists die hij sinds enkele jaren bekleedt.

Net na het behalen van zijn IBMS-diploma, kwam de kans om melkveehouderij-redacteur te worden bij Nieuwe Oogst. Sjoerd werkte daar ruim vijf jaar. De laatste drieënhalfjaar in de functie als coördinator van het veehouderijteam. Eind 2013 besloot hij dat het tijd werd om zijn ondernemersbloed opnieuw te laten stromen en startte hij samen met collega Jelle Feenstra in 2014 Langs de Melkweg.

Sindsdien staat hij aan het hoofd van jaarlijks minimaal zes magazines voor de Noordelijke agrariërs, schijft hij artikelen voor binnen- en buitenlandse agrarische media en is hij onder andere maandelijks op de radio te gast bij Omrop Fryslân om een breder publiek bij te praten over landbouw gerelateerde onderwerpen.

Jelle Feenstra

Jelle Feenstra

Geen lange aanlopen, maar boem bats erboven op. De stijl van veel van Jelle Feenstra zijn verhalen kenmerkt zich door snelheid, de lezer vanaf de eerste letter vastgrijpen. En dan laat hij niet meer los. Lezers moeten zijn verhalen in één ruk uit willen lezen, pas dan is hij tevreden.

Eigenwijs in stijl, voortdurend op zoek naar prikkeling van de lezer en perfectionistisch in de afwerking. Als columnist durft hij onbesproken grenzen op te zoeken en hij schuwt niet om de dingen zwart-wit neer te zetten. Eerst discussie los maken, dan komt de nuance er vanzelf wel een keer bij, is zijn credo. Zijn ietwat controversiële stijl dwingt de mensen die hij interviewt tot het innemen van heldere standpunten en daar is het hem precies om te doen: de lezer duidelijkheid verschaffen hoe zaken werkelijk in elkaar steken. Nieuws, reportages, analyses, columns, diepgaande interviews, onderzoeksjournalistiek, Jelle beheerst de verschillende journalistieke genres als geen ander. Daarbij staat hij dichtbij de boeren: hij weet wat hen drijft en beweegt. En hij is het creatieve brein, de man die zorgt voor kleur, frisheid en verrassing in de magazines die Langs de Melkweg uitgeeft.

Jelle werkte voor diverse bladen en mediakanalen, zowel buiten als binnen de agrarische sector. Gaandeweg zijn carrière specialiseerde hij zich in de land- en tuinbouwjournalistiek. Tussen 2005 en 2013 was hij werkzaam voor de grootste landbouwtitel in agrarisch Nederland, Nieuwe Oogst in Zwolle. Samen met collega Sjoerd Hofstee, die hij daar leerde kennen, startte hij in 2014 met Langs de Melkweg z’n eigen mediabedrijf.